Uutiset

ChatGPT ei ole saatavilla monille käyttäjille, ja OpenAI tutkii asiaa edelleen

Chat GPT

Jos olet huomannut, että ChatGPT vaikuttaa tänään vähemmän vastaavaiselta, et ole yksin. Sekä verkkoversio että mobiiliversio, mukaan lukien uusi Mac-sovellus, kärsivät häiriöistä.

Ensimmäiset raportit ChatGPT:n ongelmista alkoivat ilmestyä noin kello 2:30 ET / 7:30 BDT / 16:30 AEST. OpenAI on tunnistanut häiriön ja ilmoittanut tilasivullaan, että ”ChatGPT ei ole saatavilla joillekin käyttäjille” ja että he ”tutkivat ongelmaa aktiivisesti.”

Mikä aiheuttaa häiriön, ja kuinka pian se ratkaistaan, jotta voit jatkaa vuorovaikutusta maailman tunnetuimman chatbotin kanssa? Pysy kuulolla, sillä tarjoamme jatkuvia päivityksiä tässä säännöllisesti päivitettävässä liveblogissa.

Tämän päivän ongelmat ChatGPT:n kanssa vaikuttavat pääasiassa kirjautuneisiin käyttäjiin—tämä kuitenkin koskee suurinta osaa käyttäjistä, sillä OpenAI jatkaa palvelun käyttöönottoa ilman kirjautumistarvetta (julkaistu huhtikuussa).

Näyttää kuitenkin siltä, että ongelmat alkavat vähitellen ratketa. Meillä on nyt täysi pääsy uusimpaan GPT-4o malliin Plus-tilillämme verkkoselaimessa ja mobiilisovelluksessa.

Downdetector huomaa myös vähemmän raportteja aiemman toisen nousun jälkeen. Seuraavaksi tarvitsemme OpenAI:lta optimistisemman tilannepäivityksen.

Miljoonat käyttäjät kokivat merkittävän häiriön, kun ChatGPT meni odottamatta pois käytöstä, aiheuttaen laajaa haittaa. Tämä katkos vaikutti suureen määrään ihmisiä maailmanlaajuisesti, sillä monet nojaavat päivittäisissä tehtävissään tähän edistyneeseen tekoälypalveluun, joka kattaa niin rennot keskustelut kuin olennaiset liiketoimintatoiminnot. OpenAI, joka on ChatGPT:n takana, ilmoitti, että ongelmat vaikuttivat pääasiassa kirjautuneisiin käyttäjiin, jotka muodostavat enemmistön heidän käyttäjäkunnastaan. Vaikka palvelun palauttamiseksi aloitettiin välittömästi toimenpiteitä, tapaus korosti kasvavaa riippuvuutta tekoälyteknologioista ja niiden käyttökatkosten mahdollisia vaikutuksia. Tilanteen alkaessa vakautua teknologiayhteisö odotti innokkaasti päivityksiä OpenAI:lta, toivoen nopeaa ratkaisua ja parannuksia tulevaisuuden ongelmien ehkäisemiseksi.

Nykyiset GPT-palveluihin vaikuttavat ongelmat näyttävät johtuvan monimutkaisesta tekijöiden yhteisvaikutuksesta. Alustavat tutkimukset viittaavat siihen, että perussyihin saattaa kuulua palvelinylirasitus odottamattoman suuren käyttäjäkysynnän vuoksi sekä mahdolliset ohjelmistopoikkeamat, jotka vaikuttavat järjestelmän suorituskykyyn. Tekninen tiimi tekee perusteellista analyysiä paikantaakseen tarkat tekniset tai operatiiviset toimintahäiriöt, jotka johtivat palvelukatkoksiin. OpenAI sitoutuu ylläpitämään läpinäkyvyyttä koko tämän prosessin ajan ja työskentelee aktiivisesti ratkaisujen toteuttamiseksi varmistaakseen järjestelmiensä vakauden ja luotettavuuden. Lisätietoja tarjotaan sitä mukaa kun niitä saadaan, ja katkoksen korjaamiseksi tehtävät toimet jatkuvat kiireellisesti.

Click to comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

To Top