Uutiset

Helsinki-Vantaan lentoasema jälleen valittu Euroopan parhaaksi lentoasemaksi

Matkustajat ovat valinneet Suomen Helsinki-Vantaan lentoaseman Euroopan parhaaksi lentoasemaksi asiakaskokemuksen perusteella 15–25 miljoonan matkustajan kokoluokassa. Lentoasemayhtiö Finavialle myönnetty ASQ-palkinto (Airport Service Quality) perustuu vuosittaiseen kansainväliseen kyselytutkimukseen, johon osallistuu 400 lentoasemaa 95 maassa.

”Olemme äärimmäisen kiitollisia tästä palkinnosta ja ylpeitä siitä, että työmme ensiluokkaisen asiakaskokemuksen eteen tunnustetaan kansainvälisesti. Olemme onnistuneet nostamaan asiakastyytyväisyyden tasoa Helsinki-Vantaan lentoasemalla pitkäjänteisesti, ja ASQ-kyselyn tulos vuodelle 2023 on lentoaseman historian paras,” sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Asiakaskokemus oli keskiössä Helsinki-Vantaan lentoaseman historian laajimman kehitysohjelman aikana, jonka seurauksena lentoasema uudistettiin täysin. Finavia saattoi onnistuneesti päätökseen kymmenen vuotta kestäneen kehityshankkeen viime vuonna, jolloin muun muassa turvatarkastuksen läpi sallittujen nesteiden määrä kasvoi kahteen litraan, lentoasemalle avattiin yhteensä 26 kauppaa, ravintolaa ja kahvilaa, ja matkatavaralogistiikka modernisoitiin uudella laitteistolla ja tiloilla.

Palkinnon myöntää vuosittain Airports Council International (ACI), lentoasemien kansainvälinen kattojärjestö. Palkinto perustuu jatkuvaan asiakastyytyväisyyden ja palvelun laadun mittaukseen.

ASQ-kyselyssä ilmamatkustajat arvioivat 30 erilaista palvelukategoriaa matkustajapolun eri vaiheissa. Näihin kuuluvat opastus, asiakaspalvelu ja lähtöselvitys sekä ostos- ja ruokailuvaihtoehdot. Joka vuosi noin 4 000 ilmamatkustajaa haastatellaan kyselyä varten Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

”Haluaisin kiittää kaikkia Finavian työntekijöitä sekä koko lentoasemayhteisöä yhteisestä työstämme sujuvan matkustus- ja asiakaskokemuksen varmistamiseksi. Maailmanluokan asiakaskokemus rakentuu monista palasista, joihin jokainen lentoasemalla toimiva yritys ja henkilö voi vaikuttaa omilla toimillaan,” Mäki sanoo.

Finavia on voittanut ASQ-palkinnon viisi kertaa viimeisen kuuden vuoden aikana. Palkinto on myönnetty Helsinki-Vantaan lentoasemalle sen ansioista vuosina 2018, 2019, 2020, 2022 ja 2023.

Liikematkustajat ovat myös arvioineet Helsinki-Vantaan lentoaseman maailman parhaimmistoon kuuluvaksi. Helsinki-Vantaan lentoasema sijoittui maailman viiden parhaan lentoaseman joukkoon helmikuun lopussa julkaistussa rankingissa.

Click to comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

To Top