Uutiset

Sähköntuotanto käynnistyy uudelleen Olkiluoto 3:ssa

Sähköntuotanto käynnistyy uudelleen Olkiluoto 3ssa

Ydinvoimalan käyttäjä keskeytti tuotannon maanantaina turbiinivian vuoksi.

Teollisuuden Voima (TVO) on vahvistanut, että Olkiluoto 3 -ydinreaktori aloitti jälleen sähköntuotannon maanantai-iltana. Tuotanto oli keskeytetty aiemmin samana päivänä turbiinivian vuoksi. Vian syyksi paljastui generaattorin tiivistysöljyn ja vedyn jäähdytysaineen differentiaalipaineen mittausvirhe, kertoo TVO tiedotteessaan. Vika on sittemmin korjattu.

Yritys lisäsi, että laitos toimi suunnitellusti turvallisuuskriteerien mukaisesti eikä tapahtumalla ollut vaikutusta ydinturvallisuuteen.

OL3:n vuosihuollon ensimmäinen vaihe saatiin päätökseen toukokuun puolivälissä, yli kuukauden myöhässä aikataulusta.

OL3:n nopea käyttöönotto oli Teollisuuden Voiman (TVO) kannalta välttämätöntä, erityisesti koska Olkiluoto 1 -reaktori on säännöllisessä huollossa eikä tuota sähköä. OL1:n huollon piti päättyä toukokuun loppuun mennessä, mutta generaattorissa havaittu vika aiheutti viivästystä.

Sen sijaan TVO arvioi, että huolto saadaan päätökseen 16. kesäkuuta. Olkiluodon hanke on kohdannut lukuisia takaiskuja ja viivästyksiä koko toimintansa ajan, erityisesti merkittävänä seikkana on sen käyttöönotto 14 vuotta alkuperäistä valmistumisaikataulua myöhemmin.

Click to comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosituimmat

To Top